• Záložka do knihy spája školy

          •  

            Česko-slovenský projekt Záložka do knihy spája školy sa tento rok uskutočnil už dvanásťkrát.  Sme radi, že môžeme byť jeho súčasťou od začiatku. Výroba záložiek rozmanitých tvarov, rôznych veľkosti a pomocou ľubovoľnej techniky na tému: „ Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní“ zaujala našich žiakov. Záložky vyrábali nielen na vyučovacích hodinách, ale aj v školských kluboch a v rámci krúžkovej činnosti. Rozprávky Hrnček var, Máša a medveď, Červená čiapočka, Macko uško,  Kozliatka, O repke, Tri prasiatka, O líške, Múdra sova, ale aj knihy Zajko Bojko, Ako sme s Ťukťukom ťukťukovali, Harry Potter, Hrdinský zápisník a mnoho ďalších sa stali námetom pre vytváranie záložiek. Vyrobili sme spolu 140 záložiek. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom na tomto projekte podieľali. Veríme, že potešíme žiakov priateľskej školy, ktorou je tento rok - Základná škola J. M. Petzvala Spišská Bela. /AK/

          • Hovorme o jedle

          • Pri príležitosti Svetového dňa potravín vyhlasuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Centrum rozvoja znalostí o potravinách týždeň  „HOVORME O JEDLE“. 

            Cieľom projektu je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia, regionálny rozvoj a zamestnanosť.

            Žiaci prvého ročníka sa tento rok zapojili do výtvarnej súťaže "CHUTNÉ MAĽOVANIE", kde pracovali podľa predlohy. Že ovocie a zelenina nerastie v obchode a supermarkete sa dozvedeli zo zaujímavých videí. Pracovali aj s plastelínou a modelovali mrkvičku, jabĺčka, hrušky a mnoho iného.   Nielenže sa naučili poznávať chutné a zdravé  ovocie a zeleninku, ale precvičili si aj farby a svoje rúčky. / A.K./

             

          • iBobor- 6. október 2021 od 8:00 do 20:00 hod. tréningové kolo.

          • Tréningové kolo je určené predovšetkým na otestovanie serverov, typov úloh a toho, aby si žiaci zvykli na iný spôsob výberu odpovedí, resp. interaktivity úloh, aký bol doteraz v systéme iBobor.  Na súťaž bolo zaregistrovaných 28 žiakov. Úlohy  riešilo 32 žiakov, úlohy boli netradičné ale zaujímavé. Tešíme sa  novembrovú súťaž.

          • Svetový deň zvierat

          •            4. október je sviatočný deň v ktorom si pripomíname život svätého Františka z Assisi , veľkého milovníka zvierat a  patróna zvierat a ekológov. A preto bol tento deň vybraný počas stretnutia ekológov vo Florencii v roku 1931 za Svetový deň zvierat. Aj v našej škole sme si ho pripomenuli na I. stupni prostredníctvom zaujímavej prezentácie pani Šuchaňovej- pracovníčky NAPANtu pod názvom Mladý stopár. Veríme, že aj týmto malým krôčikom prispejeme k rozvoju poznania, vnímania a empatie našich žiakov k  niekedy tak bezbranným zvieracím tvorom na našej planéte. (E.V:)